expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

петак, 19. јун 2015.

I KADA NE BUDES PRVI TI...

DAN POSLE...
Pece a ne boli...
Cudan osecaj dan posle gubitka titule.Pece, kao sto pece svaki poraz od bocanja do fudbala.A ne boli, jer zaista nema sta.
Trinaest godina uzastopnog uspeha i isto toliko godina provedenih u EL dali su nam moc da budemo gospoda u odnosu na sve.Dali su nam mogucnost da budemo dostojanstveni i u ocitoj kradji drzave, okoline, okruzenja, drustva, svih...
Snagu smo dobili da ignorisemo sve nebuloze ispisane, izrecene i poslate danas putem novina, medija i ulica...Sve ove lecene frustracije i komplekse koji izlaze iz navijaca koji su svesni da nemaju klub, boje, adresu.
O njima necemo vise.Istopice se i ovi, bas kao i oni sto su zaledjeni i koji cekaju na red.Moramo o nama jer,izgubili smo nesto na sta smo navikli i na sta imamo pravo da smatramo da je ,kao jedinom pravom klubu,nase.Moramo o nacinu funkcionisanja za dalje, da ne bi morali da se suocavamo sa sudbinama mnogih u okolini.Moramo o organizaciji , o borbi o bitkama za dalje.
Ovako i sa ovoliko protivnika,od Triglava do Djevdjelije,ne moze vise.Mislili smo da smo jaci od svih i mislili da ne mogu se zajedno urotiti i srusiti nas.Ali djavoli, iako se ne mogu ocima pogledati,usli su u zajednicki rat protiv nas.I uspeli u predvidjenom.
Danas nismo vise sampioni drzave.Posle 13 godina treba sesti i pogledati se u oci , bez tenzija,okrivljavanja i prebacivanja medjusobne krivice.Ne treba upasti u zamku koju su oni, zajedno sa borbom za unistenje i otimanje, bacili medu nas i nase funkcionere , igrace i strucni stab.Ali, treba poceti od predsednika kluba, njegove odgovornosti, njegovog (ne)cinjenja za klub, igrace, navijace.Treba otvoreno reci sta smeta, sta se trazi i sta ocekuje od nekog ko je na tom mestu, bez osvrtanja na ime velicinu i dosadasnje zasluge.
Dalje,PROFESOR DUSKO VUJOSEVIC ma koliko PARTIZANOVAC bio, ma koliko nas zaduzio i ma koliko cinio, ne moze vise sam.Neka ja opet budem taj koji kod nekih"teram"NAJBOLJEG ali, zabadati glavu u pesak pred njegovom bolescu, kataraktom i sve kracim fitiljem u odnosima sa igracima,je po meni, vece zlo nego ga tapsati po ramenu i misliti drugacije.To rade i u klubu, sto eto slucajno znam i cujem, a niko ne zeli da mu dobronamerno i na prijateljski nacin kaze.Znam da ce mnogi reci da je NEPONOVLJIV i ja to zaista mislim , i znam da ce i pored poraza reci da je" takticki nadmudrio i sa pola tima protivnickog trenera"...Ali,zar zaista neko misli da je Radonja ozbiljan trener i da je to bilo tesko napraviti?Sta cemo za kasnije kada dodje neko ozbiljniji , sa budzetom drzave i igracima zeljnim isticanja i nase krvi?Dakle opet cu biti"bezobrazan" pa predloziti razgovor sa PROFESOROM onima koji trebaju da porazgovaraju i opet cu biti"bezobrazan" da mu predlozim stolicu iza klupe i ulogu savetnika Dzikiju, Dekiju ,Vladi ili, ako mora , i samom Gasi...
Marketing koji i ne postoji, sportski direktori, sekretari,kafe kuvarice i ostali koji su uspavani na mestima gde jesu, svi su odgovorni za ovu krizu unutar samog kluba a koju drugi svesrdno rasplamsavaju.Igraci, treneri,i pedagozi moraju ostati u SISTEMU, gradjenom decenijama od takvih velicina koji su i zivote utkali u njih.
Sve mora da se menja i da se brani! Najlakse je pozvati na skupljanje pomoci, najlakse je GROBARE izbaciti u prvi plani a nastaviti poturati zadnjicu da nas drugi naguze.Zato pamet u glavu, s klincima u ekipi ili ljudima koji zele da se vrate i pomognu!Nebitni su vise rezultati, nebitne titule i medalje.OPSTANAK je u pitanju i mi cemo biti tu i da ste "u betonu"..Samo je pitanje da li ste vi spremni i tada da nas vodite?
GOXY:)


Нема коментара:

Постави коментар