expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

четвртак, 29. октобар 2015.

FLORBOL KLUB PARTIZAN-SLIKE I PRAVILA IGRE





 Правила
Званичне утакмице се играју са пет играча у пољу и голманом. (Могућа је и варијанта са три играча у пољу и голманом, уколико се игра на мањем терену са великим головима - мали флорбол). Потрудите се да нађете резервне играче – биће вам потребни!
Величина терена може да варира, али је прихваћено правило да ширина терена буде упола краћа од његове дужине. Пуне димензије терена су 40х20 метара, уз могућа одступања. За мали флорбол користи се краћи терен.
Игра почиње на центру терена, са два противничка играча који се боре за лоптицу. Остали играчи тада морају да буду удаљени најмање три метра од лоптице. Када се игра на мале голове, означите зону испред гола која вам изгледа довољна. Ииграчи противничког тима не смеју да се нађу унутар те зоне.
ТРАЈАЊЕ ИГРЕ
Званично, игра се одвија током три трећине од по 20 минута (ефективно), уз два одмора од по 10 минута. Могућа су одступања од овог правила.
НИЈЕ ДОЗВОЉЕНО:
- додавање лоптице саиграчу ногом, као ни примање такве лоптице;
- коришћење главе, руке или ноге за заустављање лоптице;
- коришћење ноге или палице за контакт са лоптицом која се налази изнад висине колена;
- бити у додиру са противничким играчем или са његовом палицом;
- наћи се унутар голманског простора.
ДОЗВОЉЕНО ЈЕ:
- шутирање лоптице до сопствене палице. Дриблање на овај начин је дозвољено, све док лоптица након ударца ногом долази у додир са палицом играча (или противничког играча) пре него што поново буде шутнута (није дозвољено шутирање ногом два пута за редом);
- заустављење лоптице телом (али није дозвољено скочити том приликом);
- бити у контакту с лоптицом која се налази испод нивоа колена;
- држање палице унутар голманског простора.
ПРЕКРШАЈИ
За почетнике се препоручује успостављање једноставних правила. Треба досуђивати прекршаје за опасну игру, као што су високо подигнута палица или насртај телом. Након прекршаја следи слободан ударац са места где је прекршај направљен.
ПРЕКИД ИГРЕ
Игра се наставља када се лоптица одбије од ограде, као и када се налази иза гола. Ако се лоптица нађе ван терена, игра се прекида и лоптица се додељује екипи која није скривила њено избациваје са терена. Лоптица се тада изводи са места где је прешла аут-линију. Ако није јасно чији играч је избацио лоптицу са терена, за лоптицу се боре два противничка играча.


1 коментар:

  1. Ovim momcima zaista "od PARTIZANA nista". Snalaze se kao znaju i umeju,stalno apliciraju za clanstvo u JSD, mnogi su cesto na tribinama kad se igra kosarka,fudbal,hokej... nazalost,cak i u Padinjaku gde im je sada dom, podrska je veoma slaba..

    ОдговориИзбриши