expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понедељак, 26. октобар 2015.

SAOPSTENJE KK PARTIZAN-26.10 2015.


Stabilnost i poverenje - Glavni ciljevi Partizana

Konsolidacijom finansijske situacije i vraćanjem poverenja kako poverilaca tako i budućih igrača, sponzora i saradnika kluba, biće stvoreni neophodni uslovi za pravljenje takmičarskih uspeha na koje je javnost navikla, ali ovog puta uz ekonomski održivo poslovanje.

Beograd, 26.10.2015. - Nakon preuziumanja dužnosti, nova uprava košarkaškog kluba Partizan NIS, pred sebe je postavila osnovi cilj a to je finansijska konsolidacija kluba čije je ime odavno postalo sinonim za uspehe u svetu košarke. Detaljnom analizom stanja, utvrđeno je da su obaveze KK Partizan NIS na dan izbora nove uprave kluba (8. septembra 2015. godine)  iznosile  6.504.530 evra.
U duhu transparentnog poslovanja kojim klub želi da povrati i učvrsti poverenje kako poverilaca tako i svih onih koji će u budućnosti biti povezani sa Partizanom, objavljujemo strukturu navedenih dugovanja:
  • Igrači, treneri i stipendije (bruto iznos): 3.624.000 evra
  • Poreska uprava: 501.172 evra
  • Banke i ostali kratkoročni zajmovi: 1.398.740 evra
  • Dobavljači (domaći i inostrani): 872.317 evra
  • Obaveze prema radnoj zajednici: 99.911 evra
  • Ostalo: 8.390 evra

U skladu sa principima transparentnog poslovanja i načinom na koji će Partizan u budućnosti funkcionisati, klub na sebe preuzima obavezu da redovno obaveštava javnost o finansijskom stanju i koracima koji se preduzimaju u cilju konsolidacije kluba.
Ovim putem, KK Partizan NIS izražava veliku zahvalnost kompaniji NIS koja je ostala uz klub kao praktično jedini veliki sponzor. Istovremeno, ta činjenica sama po sebi jasno ukazuje na to da se klub nalazi u teškoj finansijskoj situaciji. 
Ipak, u datim okolnostima, prvi važan rezultat je ostvaren obezbeđivanjem nesmetanog tekućeg poslovanja kluba tako što se račun ne nalazi u blokadi. U prethodnih mesec dana, članovi uprave su obavili razgovore sa poprilično velikom listom poverilaca koji imaju svoja potraživanja prema klubu i objasnila im da će do izmirenja obaveza doći, ali uz iskazivanje velike doze strpljenja i uvažavanje stanja u celokupnoj srpskoj privredi koje je bez ikakve sumnje teško. U tom duhu, postignuti su dogovori o novim vremenskim okvirima i metodologiji vraćanja prispelih obaveza. Ovom prilikom, klub se zahvaljuje svima na razumevanju i pre svega uloženoj dobroj volji da dogovora dođe i na taj način se izbegne scenario po kojem bi klub morao da proglasi stečaj i stavi ključ u bravu.
Da bi stvari krenule na bolje, i da bi se povratilo poverenje u KK Partizan NIS, klub je na sebe preuzeo još jednu obavezu, a to je da uz sanaciju dogova obezbedi redovnu isplatu tekućih obaveza prema igračima, trenerima i radnoj zajednici. U prethodna dva meseca, to je i ostvareno, a budući troškovi kluba se planiraju na način da budu izmireni na vreme i da svi navedeni subjekti sa sigurnošću mogu računati na svoj zarađeni novac.
Još jedan važan zadatak koji je Uprava pred sebe postavila jeste unapređenje poslovanja u oblasti marketinga. Partizan, kao jedan od najvećih košarkaških brendova na ovim prostorima, je dužan da učini sve kako bi uspeo da stvori jedan nezavisan način finansiranja i tako sebi obezbedi dodatnu finansijsku injekciju koja će redovno snabdevati klub i pomagati mu da posluje što je više moguće iz sopstvenih izvora. Kroz različite marketinške akcije, zajedno sa ljudima koji vole Partizan, Uprava želi da klub vrati na staze uspeha, počevši od Kluba prijatelja preko otvaranja novih zvaničkih prodavnica kluba, licenciranja različitih proizvoda i mnogih drugih ideja o kojima se trenutno razgovara.
Istovremeno, klub želi da pošalje i poruku podrške trenutnom timu. Nakon odlaska okosnice prošlogodišnjeg tima u minulom prelaznom roku, (Pavlović, Milosavljević, Tepić, Mačvan, Milutinov i drugi) klub se oslonio na sopstvene mlade snage - novopečenog kapitena Marinkovića, Andrića i ostale mlade igrače koji su pojačani povratkom Koste Perovića, Danila Anđušića, Čedomira Vitkovca, Andreja Magdevskog i Aleksandra Cvetkovića, odnosno potpisima mladih Adina Vrapca i Miloša Koprivice. Povratkom rekonvalescenta Murića i uz još neka pojačanja od kojih je Kevin Džouns već stigao, ovaj tim će se boriti za crno-bele boje.
I na klupi je došlo do promena: umesto čoveka koji je klubu doneo pregršt trofeja, Duška Vujoševića, došao je čovek koji je kao igrač i kapiten podigao najviše trofeja – Petar Božić. Da li je uopšte potrebno naglašavati koliko je ovom mladom timu potrebna pomoć sa tribina? Dobro poznati huk pod svodovima Pionira i emocija po kojoj je KK Partizan uvek bio prepoznatljiv možda će dovesti do toga da među ovim momcima ponikne neki novi Đorđević, Danilović, Divac, Kićanović, Dalipagić, Rebrača, Paspalj, Tomašević, Drobnjak, Veličković... Upravo iz tih razloga klub apeluje na navijače da u jednoj od najtežih situacija u istoriji kluba, dođu u što većem broju u Pionir i podrže ovaj mladi tim! Zajedno ćemo prebroditi sve i na kraju se radovati novim uspesima našeg kluba.
Na kraju, veliki sportski pozdrav uz čuvenu rečenicu Duška Radovića: „Nije uvek lako, ali je uvek lepo navijati za Partizan!“
Vidimo se u Pioniru,
KK Partizan NIS

Нема коментара:

Постави коментар